ГоловнаПолітика

Наступного тижня ЄС може запровадити нові санкції проти Росії

Поки триває робота на рівні експертів

Наступного тижня ЄС може запровадити нові санкції проти Росії
Фото: rus.ruvr.ru

Міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні Ради Євросоюзу 12 травня обговорять ситуацію в Україні, а також реакцію Євросоюзу на ці події.

Про це повідомила Майя Косьянчич, офіційний представник голови дипломатії ЄС Кетрін Ештон у четвер, 8 травня.

"Підготовча робота з обмежувальних заходів щодо Росії, як ви знаєте, триває", - цитує Косьянчич Інтерфакс-Україна.

Вона уточнила, що мала на увазі підготовку вже застосованих у відношенні росіян індивідуальних адресних заходів, які передбачається розширити.

"Разом з тим триває розробка заходів так званого "третього етапу" - економічного", - додала Косьянчич.

Вона заявила, що стосовно цих санкцій не може надати додаткової інформації, так як триває робота на рівні експертів. У рамках цієї роботи проходять консультації з європейськими інституціями та державами ЄС. Підтримуються також контакти з цього питання з третіми країнами - партнерами Євросоюзу.

Косьянчич відмовилася давати уточнення щодо можливих рішень з санкцій стосовно Росії на засіданні Ради ЄС із закордонних справ 12 травня, заявивши, що це компетенція глав зовнішньополітичних відомств країн союзу.

Нагадаємо, США, ЄС, Канада та низка інших країн - партнерів у відповідь на позицію РФ стосовно Криму та анексії півострова Росією, а також у відповідь за невиконання Москвою зобов'язань з Женевським домовленостям, ввели санкції стосовно кількох російських політиків, парламентаріїв і підприємців, заморозивши їх активи та заборонивши видачу їм віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram