ГоловнаСвіт

Євросоюз назвав імена ще 15 осіб, які потрапили під санкції

У розширений список увійшли віце-прем'єр РФ, віце-спікери Держдуми і керівник російського Генштабу

Євросоюз назвав імена ще 15 осіб, які потрапили під санкції
Фото: podrobnosti.ua

Євросоюз опублікував імена 15 осіб, проти яких застосовано санкції. Серед них - 10 чиновників РФ і 5 керівників сепаратистів у Криму і на Південному Сході України.

Список опубліковано в офіційному журналі ЄС.

До нового списку включено віце-прем'єра РФ Дмитра Козака, постпреда президента в Криму Олега Белавєнцева, віце-спікера Держдуми Людмилу Швецову, начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова, начальник ГРУ Генштабу Ігоря Сергуна, заступника голови Держдуми Сергія Неверова, міністра у справах Криму Олега Савельєва, губернатора Севастополя Сергія Меняйла, сенатора від виконавчої влади Криму Ольгу Ковітіді.

Також санкції застосовано до керівника "Луганської гвардії" Германа Прокоп'єва і "народного губернатора" Луганської області Валерія Болотова, лідерів "Донецької народної республіки" Андрія Пургіна, Дениса Пушиліна і Сергія Циплакова.

Під санкції Євросоюзу також потрапив співробітник ГРУ РФ Ігор Стрєлков, який, як раніше повідомляло СБУ України, керував викраденням інспекторів ОБСЄ. Нагадаємо, вчора стало відомо, що людину, яка назвалася Стрєлковим, за даними СБУ, звати Ігор Гіркін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram