ГоловнаПолітика

Росія не оголошуватиме публічно список санкцій для США і Канади

Громадяни цих країн дізнаються про санкції, коли звернуться за візою

Росія не оголошуватиме публічно список санкцій для США і Канади
Фото: newsbalt.ru

Імена санкційного списку, куди потраплять представники США і Канади публічно не оголосять.

Таку заяву зробив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич, повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

"Санкції взагалі не наш метод, однак недружні дії змушують нас давати відсіч. Остання санкційна "творчість" Вашингтона і Оттави в цьому плані не виняток. Імена нових фігурантів російського "стоп-списку" публічно не оголосять, але ті, хто включений до нього, дізнаються про це, коли звернуться за візою", - пояснив Лукашевич.

Він нагадав, що "свого часу на візові та фінансові санкції США під приводом трагічної загибелі юриста Сергія Магнітського надійшла швидка симетрична реакція: у російський "стоп-список" включили американських високопоставлених чиновників, причетних до тортур і створення спец'язниць ("список Гуантанамо"), а також переслідування співвітчизників і прийомних дітей з Росії".

Лукашевич підкреслив, що США 17 березня закрили в'їзд для кількох російських офіційних осіб, включно з депутатами Федеральних Зборів, "за сприяння проведенню референдуму в Криму".

"Відповідний російський список опублікували вже 20 березня. Через чотири дні, реагуючи на канадські санкційні вихиляси, ми оголосили про аналогічні заходи щодо Оттави", - сказав представник МЗС.

Він підкреслив, що списки США в результаті розширювалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram