ГоловнаЕкономікаБізнес

ФРТУ розкритикувала законопроект про залізничний транспорт

Роботодавці у сфері транспорту бояться посилення позицій "Укрзалізниці".

ФРТУ розкритикувала законопроект про залізничний транспорт
Фото: Альона Шестопалова

Федерація роботодавців транспорту України виступила проти проекту Закону про залізничний транспорт, підготовленого Міністерством інфраструктури. 13 листопада цей документ має розглянути Кабмін.

У своєму офіційному повідомленні ФРТУ заявляє, що проект закону не є "робочим", оскільки не відповідає інтересам усіх учасників ринку залізничних перевезень, а радше навпаки - посилює позиції ПАТ "Укрзалізниця". Ухвалення цього законопроекту зумовить монополізацію ринку залізничних перевезень, унеможливить залучення приватних інвестицій і призведе до непрозорості процесу тарифоутворення, вважають там.

Водночас ФРТУ виступає за якнайшвидше ухвалення Закону про залізничний транспорт за умови його прозорого обговорення учасниками ринку залізничних перевезень. "Завдяки затягуванню ми маємо цілий вузол внутрішньогалузевих проблем. Це і критично зношений рухомий склад - на 95%, і не менш зношена залізнична інфраструктура - більш ніж 70%, і важка, зашкарубла система управління. І якщо Україна нарешті прагне здійснити ці зміни, вони не повинні бути половинчастими", - зазначили у ФРТУ.

Нагадаємо, раніше Європейська Бізнес Асоціація й Американська торгівельна палата заявили про те, що законопроект Мінінфраструктури потребує значного доопрацювання. Зокрема, в Європейській Бізнес Асоціації зазначили, що Мінінфраструктури проігнорувало поправки до законопроекту, запропоновані представниками транспортного бізнесу і промисловості, подавши на затвердження в Кабінет Міністрів документ, ухвалення якого негативно позначиться на розвитку галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram