ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ скасував продаж НДІ, що розробляє компоненти для "Стугни"

Акції підприємства заарештовано за рішенням Печерського райсуду

ФДМ скасував продаж НДІ, що розробляє компоненти для "Стугни"
Противотанковая ракета "Стугна", установленная на багги
Фото: na.mil.gov.ua

Фонд державного майна на вимогу Печерського райсуду Києва скасував результати конкурсу з продажу 94,4% акцій ПАТ "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів".

Як повідомляється на сайті фонду, Печерський райсуд заарештував ці акції.

7 жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про порушення справи у зв'язку з продажем інституту, який є провідним підприємством з розробки та виготовлення супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для протитанкової ракети "Стугна".

Фонд державного майна спростував претензії Матіоса, заявивши, що до приватизаційного переліку НДІ включив Кабінет Міністрів, а Фонд як інструментарій просто виконав постанову КМУ.

У березні 2015 року Кабінет Міністрів своєю постановою вилучив НДІ з переліку об'єктів, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, оскільки впродовж тривалого часу ПАТ знаходилося у надзвичайно складному фінансово-економічному стані, не працювало за основною спеціальністю і не отримувало ні державних, ні комерційних замовлень.

За останні чотири роки інститут отримав майже 8,8 млн гривень збитку.

Покупцем підприємства мало стати ПрАТ "Вентиляційні системи", яке було готове заплатити 16 млн гривень та інвестувати в нього 31 млн гривень.

ПТРК "Стугна-П" розробило конструкторське бюро "Луч" у 2010 році. Базова версія складається зі встановленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє операторові робити пуск на відстані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram