ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ продав інститут, який розробляє компоненти для "Стугни"

Військова прокуратура порушила кримінальну справу

ФДМ продав інститут, який розробляє компоненти для "Стугни"
Противотанковая ракета "Стугна", установленная на багги
Фото: na.mil.gov.ua

Військова прокуратура порушила справу у зв'язку з продажем Фондом держмайна київського НДІ електромеханічних приладів.

Як повідомив у фейсбуці головний військовий прокурор Анатолій Матіос, цей інститут є головним підприємством з розробки та виготовлення супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для українського "Джавелін" - протитанкової ракети "Стугна".

Вартість 94,44% акцій державного НДІ становить 16 млн гривень, їхнім покупцем виступило ПрАТ "Вентиляційні системи".

"Ми зареєстрували виробництво, тривають інтенсивні слідчі дії, чекаємо дозволу суду на проведення обшуків, поспішаємо, але не встигнемо. Сьогодні о 17:00 представник Фонду "недержавного" майна підписуватиме з вентиляцією договір продажу (нашої "Стугни") зі звільненням директора", - обурюється Матіос.

Він також додав, що продане підприємство ніяк не може коштувати 16 млн гривень, оскільки тільки 7 га землі у Святошинському районі Києва, на яких розташований НДІ, коштує 122 млн гривень.

Нагадаємо, на початку цього року державний концерн "Укроборонпром" налагодив виробництво протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П", які замінять радянські комплекси "Фагот".

ПТРК "Стугна-П" розробило конструкторське бюро "Луч" у 2010 році. Базова версія складається зі встановленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє операторові робити пуск на відстані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram