ГоловнаСвіт

У Росії "заморозили" активи німецької компанії Linde

Справа стосується будівництва газопереробного заводу у РФ.

У Росії "заморозили" активи німецької компанії Linde
Об'єкти The Linde Group
Фото: The Linde Group

У Росії суд наклав арешт на активи британської філії німецької компанії Linde вартістю близько $1,15 млрд, передає Reuters.

Це рішення ухвалили через суперечності з приводу будівництва газопереробного заводу. 

Позов подав "РусХімАльянс", половина акцій якого належать "Газпрому". "РусХімАльянс" заявив, що замороження активів було необхідним, оскільки західні санкції унеможливили виконання майбутнього судового рішення (західна компанія не має достатніх активів у РФ), а Linde намагалася вивести свої активи з території Росії.

Під обмежувальні заходи потрапили право вимоги Linde щодо газопереробних заводів на території РФ, кошти на банківських рахунках компанії, цінні папери і нерухомість.

  • У 2021 році компанії Linde та Renaissance Heavy Industries підписали з "Газпромом" і його партнерами контракт на проєктування, закупівлю та будівництво для Усть-Лузького газового комплексу.
  • У травні та червні 2022 року Linde повідомила замовника про призупинення робіт за контрактом через санкції ЄС.
  • "РусХімАльянс" стверджує: ці санкції хоча забороняють постачання обладнання для заводу з виробництва зрідженого природного газу, але не поширюються на обладнання, необхідне для іншої частини комплексу в Усть-Лузі.
  • Торік у січні суд ухвалив рішення заморозити активи Linde на суму близько 500 мільйонів доларів.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram