ГоловнаСвіт

У США затримали пакистанця, якого підозрюють у підготовці убивств політиків

Імовірно, однією із потенційних жертв був і Дональд Трамп. 

У США затримали пакистанця, якого підозрюють у підготовці убивств політиків
Фото ілюстративне

У США затримали 46-річного пакистанця Асіфа Мерчанта, якого підозрюють у зв’язках з Іраном та звинувачують у підготовці убивств американських політиків, включно із Дональдом Трампом.

Про це пише міністерство ютиції США та АР.

За даними слідства, чоловік організував змову з метою вбивства невідомого політика чи посадовців уряду США на американській території. 

Мерчант, провівши деякий час в Ірані, у квітні вирушив до США з Пакистану і зв'язався з людиною, яка, на його думку, могла допомогти йому в змові.

Як пише АР, експрезидент Дональд Трамп імовірно був однією з тих осіб, яких Мерчант розглядав як можливу ціль. 

Асіф Мерчант приїхав до Нью-Йорка в червні, щоб зустрітися із людьми, яких, як він вважав, завербував для здійснення вбивств. Він навіть заплатив аванс у розмірі 5000 доларів двом потенційним убивцям, які насправді були співробітниками правоохоронних органів під прикриттям. 

Його заарештували в липні, коли він готувався залишити Сполучені Штати. Перед цим він повідомив двом імовірним "кілерам", що розкриє імена жертв у серпні чи вересні. 

Суд відправив Мерчанта під варту без права внесення застави, заявивши, що він становить "серйозну" загрозу для США і може втекти.

У МЗС Пакистану повідомили, що контактують з офіційними особами США щодо цієї справи і чекають на подальші подробиці.

У МЗС Пакистану повідомили, що контактують з офіційними особами США щодо цієї справи і чекають на подальші подробиці. Місія Ірану при ООН заявила, що "не отримувала жодних повідомлень щодо цього питання від уряду США".

Справою займається ФБР. 

Нещодавно у CNN писали про те, що Іран готував замах на Трампа, але стрілянина у Пенсильванії з цим не пов'язана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram