ГоловнаСвіт

У Німеччині активісти Last Generation знову влаштували акцію протесту в аеропорту

В аеропрорту Ляйпціга затрималася низка рейсів, зокрема вантажних.

У Німеччині активісти Last Generation знову влаштували акцію протесту в аеропорту
Фото: x.com/_oilkills

Сьогодні вночі активісти групи екологів Last Generation влаштували акцію протесту в аеропорту міста Ляйпціг на сході Німеччини, пише DW.

Принаймні п'ятеро членів групи приклеїлися до рульової доріжки в аеропорту, тоді як двом іншим не дозволили це зробити.

Зрештою протестувальників вивели з асфальту близько 5 години ранку за місцевим часом, додав представник поліції.

Це призвело до невеликої затримки деяких рейсів, зокрема вантажних.

Чого хоче Last Generation

У Last Generation заявили, що протест був спрямований на зупинку нічного вантажного руху, щоб дати зрозуміти, “що ця система руйнування не може продовжуватись безперервно”. У заяві група повторила свою вимогу до уряду Німеччини “допомогти сформувати та підписати юридично обов’язкову міжнародну угоду, яка регулює глобальне поступове припинення видобутку нафти, газу та вугілля до 2030 року”.

Експерти попереджають, що Німеччина майже напевно не досягне своєї кліматичної цілі щодо скорочення викидів на 65% до 2030 року.

  • Last Generation все частіше організовує протести в Німеччині, блокуючи дороги та злітно-посадкові смуги, намагаючись вплинути на транспортну політику. Минулого тижня члени групи призупинили десятки рейсів у найбільшому аеропорту Німеччини, Франкфурті, і заблокували аеропорт Кельна-Бонна.
  • Створена в 2021 році, група використовує свою назву, щоб підкреслити, що її молоді активісти вважають себе останнім поколінням перед тим, як Земля досягне переломної точки і “впаде” через кліматичну катастрофу.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram