ГоловнаСвіт

Перед самітом НАТО у Польщі збереться Рада національної безпеки

На засіданні обговорять політичні теми, що підніматимуться на саміті НАТО. 

Перед самітом НАТО у Польщі збереться Рада національної безпеки
Анджей Дуда
Фото: EPA/UPG

Польський президент Анджей Дуда скликав на 8 червня засідання Ради національної безпеки.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Я вирішив скликати у понеділок, о 9-й ранку, перед нашим відльотом до Вашингтона, Раду національної безпеки, де буде можливість детально обмінятися думками та ідеями щодо того, що обговорюватиметься на саміті НАТО з політичної сторони”, - зазначив Дуда.

Він додав, що передав віцепрем’єру, міністру національної оборони Польщі Владиславу Косіняку-Камишу рекомендації до нової Стратегії національної безпеки країни. 

Хоча попередня стратегія була ухвалена нещодавно, в 2020 році, відтоді безпекова ситуація у східній Європі значно змінилася. Тому президент Польщі сподівається, що незабаром його країна матиме актуалізований документ, який відповідатиме потребам національної безпеки.

На зустрічі президента Польщі з військовим керівництвом йшлося про створення Центру аналізу, підготовки й навчання НАТО-Україна щодо обміну досвідом між військовими Альянсу й України. 

Можна сподіватись, що цей центр впродовж найближчих двох років отримає відповідну сертифікацію і розпочне свою роботу.

  • Рішення про створення у польському Бидгощі центру, в якому тренуватимуться та підвищуватимуть кваліфікацію українські військові, ухвалили у лютому цього року у Брюсселі міністри оборони країн НАТО. Центр дозволить залучати військовослужбовців з країн Альянсу для обміну досвідом з уроків, які українські захисники винесли в ході російської війни.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram