ГоловнаСвіт

Компанія PepsiCo запустила завод із виробництва чипсів під Новосибірськом

Єдиним брендом, який вказаний на російському сайті PepsiCo, є Lay's, який присутній і в Україні.

Компанія PepsiCo запустила завод із виробництва чипсів під Новосибірськом
Pepsi
Фото: pixabay

Американська компанія-виробник продуктів та напоїв PepsiCo запустила першу лінію нового заводу з виробництва снеків та солоних закусок під Новосибірськом у Росії.

Про це заявив міністр сільського господарства Новосибірської області Євген Лещенко російському пропагандистському агентству ТАСС, передає "Бізнес.Цензор".

За його словами, потужність заводу наразі становить близько 60 тис тонн на рік. Підприємство займатиметься виробництвом чипсів. Єдиним брендом чипсів, який вказаний на російському сайті PepsiCo, є Lay's, який присутній і в Україні.

Коли завод вийде на повну потужність, поки що невідомо, оскільки виникли складнощі з постачанням технологічного обладнання через санкції, запроваджені проти РФ за війну в Україні.

PepsiCo виробляє прохолоджувальні напої, соки, чипси, закуски, молочні продукти та інші продукти харчування під основними марками Chester’s, Chipsy, Lay’s, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7up, Simba, Snack a Jacks, Sonric’s, Tropicana, "Агуша" (після повномасштабного вторгнення в Україні перейменовано на "Агуня"), "Чудо", "Слов’яночка", "Садочок", "Сандорик", "Машенька" (в Україні перейменовано на "Марійка") тощо.

  • Після початку повномасштабного нападу Росії на Україну не всі компанії-виробники харчових продуктів та побутових товарів вирішили вийти з РФ. Серед тих, хто не зміг розпрощатися з російським ринком, є великі фірми, як то PepsiCo, Mars, Nestle, які випускають продукти під великою кількістю найменувань.
  • Ці фірми внесені НАЗК до списку міжнародних спонсорів війни, але їхні товари в Україні продовжують продавати та навіть виробляти. При цьому чипси Lay’s були знайдені в харчових пайках російських солдатів
  • Український список спонсорів війни можна подивитися тут. У ньому – десятки юридичних осіб.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram