ГоловнаСвіт

Польські фермери пообіцяли тимчасово розблокувати пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин"

Розблокування польські фермери назвали "жестом доброї волі".

Польські фермери пообіцяли тимчасово розблокувати пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин"
Польські фермери блокують рух під час протесту перед польсько-українським пунктом пропуску на кордоні в Дорогуську, 20 лютого 20
Фото: EPA/UPG

Польські протестувальники заявили, що тимчасово розблокують пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин" і пропустять вантажівки, які застрягли на кордоні, пише Reuters з посиланням на лідера польських протестувальників.

Лідер протестувальників Войцех Лось перед КПП "Дорогуськ" заявив, що після 13:00 за місцевим часом фермери з польського боку пропускатимуть до кордону вантажівки.

"Це жест від нас до українських водіїв, щоб вони могли повернутися до своїх родин і до своєї країни, яка все ще перебуває у складній ситуації, у час війни, і змушена протистояти Росії", - сказав лідер протестувальників.

Протестувальники підкреслили, що цей крок не означає закінчення блокади. Наразі залишається невідомим, скільки часу КПП буде розблокованим.

  • З 9 лютого 2024 на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту фермерів на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу. По цьому деякі українські агротовари в Польщу йдуть лише транзитом. За цей час сталося п'ять випадків висипання українських агрокультур з вантажних вагонів на колії чи з вантажівок на дорогах.
  • З 10 до 13 березня польські фермери тимчасово розблокували ПП "Краківець". 
  • Польські фермери, які заблокували кордон з Україною, вже зрозуміли, що російські спецслужби скористалися їхніми протестами проти української продукції з метою розпалити ворожнечу.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram