ГоловнаСвіт

Тисячі палестинців втікають на південь Сектора Гази, навколо якого скупучуються війська Ізраїлю

Іноземним громадянам дозволили залишити анклав.

Тисячі палестинців втікають на південь Сектора Гази, навколо якого скупучуються війська Ізраїлю
Фото: EPA/UPG

Тисячі палестинців продовжують залишати північ Сектору Гази, рухаючись на південь території у переповнені школи, будинки та тимчасові притулки, у той час, як Ізраїль завдає авіаударів по заблокованій смузі напередодні очікуваного наземного вторгнення.

Про це пише The Guardian.

Іноземним громадянам дозволили залишити анклав у суботу відповідно до угоди, погодженої Єгиптом, Ізраїлем та Сполученими Штатами.

“Близько 2,3 мільйона палестинців опинилися в пастці в Газі, зіткнувшись із жахливою ескалацією кровопролиття та страждань після того, як Ізраїль закрив усі переходи на свою територію, а Єгипет заявив, що не дозволить біженцям в'їжджати та зміцнив свій прикордонний перехід”, − зазначає видання.

Reuters зазначає з посиланням на речника ЦАХАЛу, що навколо сектора Гази стягуються війська Ізраїлю, “готуючись до наступного етапу операцій”.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання ХАМАС закликало людей не виїжджати, заявляючи, що дороги небезпечні, а вчора десятки людей загинули унаслідок ударів по автомобілях і вантажівках, що перевозили біженців. Ізраїль стверджує натомість, що ХАМАС заважає людям виїхати, аби використовувати їх як живий щит.

У Газі швидко завершуються запаси продовольства, палива та води після оголошеної Ізраїлем повної блокади регіону. Сьогодні міністерство охорони здоров'я Гази заявило, що кількість загиблих палестинців унаслідок авіаударів Тель-Авіа досягла понад 2200 осіб, серед них 724 дитини та 458 жінок. 

Фото: EPA/UPG

Унаслідок удару бойовиків загинуло 1300 людей, переважно ізраїльських цивільних осіб. Терористи також захопили десятки заручників. У відповідь Ізраїль пообіцяв “викориніти” ХАМАС. 

Нагадаємо, президент США Джо Байден пообіцяв беззастережну підтримку Ізраїлю, який у ці хвилини готується до наземної операції у секторі Газа. Однак його адміністрація стурбована тим, що ізраїльський уряд не готовий до наслідків масштабного вторгнення.

У ніч на суботу винищувачі ЦАХАЛу завдали широкомасштабних ударів по всьому сектору Гази. Попередньо, внаслідок ударів загинув Мерада Абу Мерада, який "очолював повітряну систему ХАМАСу в місті Газа і був головним чином відповідальний за керівництво терористами під час суботньої різанини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram