ГоловнаСвіт

Парламентська опозиція Вірменії заявила про початок процедури імпічменту прем'єра Пашиняна

Через протести до будівлі уряду стягнули чималу кількість правоохоронців.

Парламентська опозиція Вірменії заявила про початок процедури імпічменту прем'єра Пашиняна
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян
Фото: EPA/UPG

У Вірменії опозиція заявила про початок процедури імпічменту прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, передає News Armenia.

Напередодні відбулася нарада за участю майже всіх опозиційних сил Вірменії, на якій учасники досягнули двох домовленостей, розповів один із лідерів опозиції Ішхан Сагателян.

Найперше - створити Національний комітет, який керуватиме народним рухом. Також розробили порядок дій, результатом яких стане усунення чинної влади. Водночас парламентська опозиція ініціює процес імпічменту Пашиняна.

У Єревані уже другий день проходять мітинги опозиції на підтримку Арцаха та вимогою зміни влади.

Нині ввечері масовий захід присвячений ситуації в Арцаху - території, що входить до Азербайджану, але перебувала під контролем невизнаного Нагірного Карабаху. Напередодні через зіткнення на деяких ділянках азербайджанські бійці змогли прорватися до бойових позицій сил оборони і взяли під контроль низку висот і стратегічних вузлів  доріг та завдали втрат Збройним силах Арцаха.

Panorama повідомляє, що через мітинг до будівлі уряду стягнули велику кількість силовиків. 

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав нову військову операцію в Нагірному Карабаху. Це стало найбільшим збройним спалахом за три останні роки. Нагірний Карабах, який міжнародно визнаний частиною Азербайджану, але більшість населення якого складають вірмени, проголосив незалежність на тлі розпаду СРСР. 

У результаті шеститижневих боїв у 2020 році Азербайджан повернув собі більшу частину регіону та сім прилеглих районів. Опісля російський диктатор Путін уклав угоду про перемир’я та розгорнув у регіоні майже 2000 своїх військових.

20 вересня сторони домовилися про припинення вогню у Нагірному Карабаху. Армію оборони буде повністю роззброєно, озброєння та важку техніку виведуть з території. Підрозділи вірменської армії також виведуть із зони, де розгорнуть російський миротворчий контингент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram