ГоловнаСвіт

ЄС дасть Греції 2,2 млрд євро для ліквідації наслідків смертоносної повені

Буде створена спецгрупа, яка допоможе швидко розподілити кошти.

ЄС дасть Греції 2,2 млрд євро для ліквідації наслідків смертоносної повені
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз надасть Греції 2,25 мільярда євро для пом’якшення економічних наслідків повені, яка забрала життя 15 людей і знищила інфраструктуру та сільськогосподарські угіддя.

Про це пише Reuters.

“Грецький народ може розраховувати на швидку підтримку та максимальну гнучкість Європи, і ми підтримуємо вас не лише в цей короткий момент, але й у відновленні та реконструкції”, − заявила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після зустрічі з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом у Страсбурзі.

Буде створена спецгрупа, яка допоможе швидко розподілити кошти. Греція також може отримати допомогу з інших джерел, наприклад фонду солідарності ЄС.

Лідери зустрілися після шторму “Даніель”, який завдав сільськогосподарським угіддям і селам найбільшої шкоди за багато десятиліть. Національна магістраль, яка з’єднує столицю Афіни з Салоніками, другим за величиною містом країни, залишається закритою в деяких частинах регіону Фессалія, а залізничне сполучення також зупинилося через пошкодження залізниці.

Цілі села були вкриті водою, яка поступово замінюється брудом, деревом та різними матеріалами. Багато тварин загинуло, і влада поспішала зібрати, поховати або спалити їх, перш ніж почнуть поширюватися будь-які хвороби.Підприємства та заводи були затоплені, коли шторм охопив близько 72 000 гектарів. У магазинах Афін уже бракує продуктів. Найбільше постраждав регіон Фессалія, де були знищені всі врожаї бавовни, кукурудзи, томатів і яблук.

Нагадаємо, влада східної Лівії заявила, що повінь забрала життя понад 2 000 осіб, зникло до 6 000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram