ГоловнаСвіт

Німеччина припинить імпорт нафти з Росії до кінця року

Бербок сказала, що Німеччина також повністю відмовляється від імпорту російських енергоресурсів. 

Німеччина припинить імпорт нафти з Росії до кінця року
Лавров і Бербок
Фото: EPA/UPG

Німеччина припинить імпорт нафти з Росії до кінця цього року. Відповідну заяву зробила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок після зустрічі з балтійськими колегами. Про це пише Reuters.

"Тому я чітко та недвозначно говорю: так, Німеччина також повністю відмовляється від імпорту російських енергоресурсів. До літа ми вдвічі скоротиму нафту, а до кінця року вийдемо на нуль, потім у межах спільної європейської дорожної карти послідує газ, оскільки наш спільний вихід у Євросоюзі – наша сила", – повідомила пані міністр. 

Сьогодні в Єврокомісії заявили, що відмова від імпорту російської нафти є "предметом інтересу" для нових санкцій проти Росії у відповідь на її війну в Україні. 

Нафтове й газове ембарго – те, на чому від початку повномасштабної війни наполягає Україна, адже європейські держави сплачують РФ величезні кошти за енергоресурси, що дає змогу росіянам продовжувати знищення українців. 

За даними Deutsche Welle, частка Росії у постачанні до Німеччини нафти та газу складає майже чверть – 24%. У вугіллі РФ має частку більш ніж у половину. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram