ГоловнаСвіт

Зеленський обговорив із Байденом конкретну оборонну підтримку (оновлено)

Президент України також наголосив на необхідності продовження санкцій. 

Зеленський обговорив із Байденом конкретну оборонну підтримку (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом. Мова йшла про санкції проти Росії та оборонну підтримку. 

Про це він повідомив у Twitter.

"Щойно завершив годинну розмову з Джо Байденом. Поділився оцінкою ситуації на полі бою та за столом перемовин. Говорили про конкретну оборонну підтримку, новий пакет посилених санкцій, макрофінансову та гуманітарну допомогу", – розповів глава держави. 

Згодом на сайті президента України з'явилиси подробиці розмови глав держав. 

Зокрема, як йдеться у повідомленні, президенти обговорили конкретну підтримку, яка ще більше посилить оборонні спроможності України на воді, на суходолі та в повітрі.

«Нам потрібен мир, а він настане лише тоді, коли в нас буде сильна позиція на полі бою. Наш дух міцний, рішучості достатньо, але нам потрібна ваша невідкладна підтримка», – заявив Володимир Зеленський.

Лідери також обговорили підготовку наступного пакету болючих санкцій проти Росії, переговорний процес і питання безпекових гарантій для України.

Володимир Зеленський подякував США за черговий пакет гуманітарної допомоги обсягом 1 млрд дол. і додаткові 500 млн дол. прямої бюджетної підтримки.

Це вже четверта телефонна розмова президентів України та США за березень. Попередні були 1, 6 і 11 числа. Під час минулої бесіди президенти обговорили злочини окупантів проти мирного населення та посилення санкційного тиску на Росію.

Байден також зустрічався з міністрами оборони та зовнішніх справ України в Польщі. Дмитро Кулеба та Олексій Резніков передали Байдену уламки російської ракети, що влучила в Яворівській полігон Львівської області, де розташовано Міжнародний центр безпеки та миру. Кулеба сказав, що сторони "домовилися про кроки для того, щоб менше таких ракет падало". 

А вже за кілька годин після цього Росія здійснила дві нові ракетні атаки по Львову. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram