ГоловнаСвіт

Байден і Джонсон домовилися про віртуальний саміт G7 з питань Афганістану

Зустріч відбудеться наступного тижня.

Байден і Джонсон домовилися про віртуальний саміт G7 з питань Афганістану
Байден і Джонсон (архівне фото)
Фото: EPA/UPG

Президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови домовилися про організацію наступного тижня віртуального саміту G7 для обговорення теми Афганістану.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Білий дім.

Зустріч відбудеться наступного тижня.

"Вони обговорили необхідність у подальшому координувати дії союзників у тому, що стосується Афганістану. Зокрема, це стосується того, яким чином світова спільнота може надати подальшу гуманітарну допомогу і підтримку біженцям та іншим афганцям, що опинилися в складній ситуації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторон домовилися провести зустріч, "щоб обговорити спільну стратегію і загальний підхід".

Нагадаємо, таліби почали захоплювати владу в провінціях на тлі виведення американських військ з Афганістану. В неділю "Талібан" зайшов у передмістя Кабула, перед тим кілька тижнів він захоплював столиці провінцій. Президент Афганістану поїхав з країни. Захоплення влади в Афганістані супроводжується великою кількістю жертв серед цивільного населення. Інші держави масово евакуюють своїх громадян.

Президент США Байден заявив, що Сполучені Штати не братимуть участі в бойових діях на території Афганістану, якщо афганці самі не готові боротися з екстремістами. Він сказав, що країну зможуть безпечно покинути всі, хто співпрацював зі США. Пентагон пообіцяв впродовж двох тижнів підтримувати безпеку в аеропорту Кабула.

Перший віцепрезидент Афганістану, ексголова розвідки країни Амрулла Салех заявив, що після втечі президента Ашрафа Гані він є главою держави і закликав до спротиву талібам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram