ГоловнаСвіт

​Шойгу очолить список "Єдиної Росії" на вибори в Думу

Першим номером путінської партії став організатор війни проти України.

​Шойгу очолить список "Єдиної Росії" на вибори в Думу
Фото: er.ru

Федеральний список партії "Єдиної Росії" на виборах в Державну думу Російської Федерації, що відбудуться у вересні, очолить міністр оборони Сергій Шойгу, а не колишній президент Дмитро Медведєв, як раніше.

Про це повідомляється на сайті "Єдиної Росії".

Кандидатуру Шойгу запропонував президент Росії Володимир Путін.

Окрім міністра оборони, у першу п'ятірку увійшли глава МЗС Сергій Лавров, лікар Денис Проценко, співробітниця Общєросійського народного фронту Олена Шмелєва та дитячий омбудсман Анна Кузнєцова.

"Єдина Росія" також висунула чотирьох кандидатів в округах на окупованій території України. Це член окупаційного парламенту Криму Олексій Черняк (Сімферопольський округ №19), нелегітимний член Державної Думи Костянтин Бахарєв (Керченський округ №20), віце-прем'єр окупаційного уряду Криму Євген Кабанов (Євпаторійський округ №21) та глава "Єдиної Росії" в окупаційному парламенті Севастополя Тетяна Лобач (Севастопольський округ №219).

У Ростовській області від "Єдиної Росії" балотуватиметься колишній ватажок "ДНР" Олександр Бородай.

У 2016 році Верховна Рада визнала вибори до Державної думи Росії нелегітимними.

До складу Держдуми входять 450 депутатів, з яких 225 обираються в одномандатних округах (чотири з яких були організовані в Криму і Севастополі), а ще 225 - за списками у федеральному виборчому окрузі. Отже, на окупованій території Криму і Севастополя загалом обиралися 229 депутатів, тобто більшість від конституційного складу Держдуми.

У зв'язку з цим Рада заявила, що не може визнати легітимність виборів, їх результати, зокрема і склад, повноваження, акти, рішення Держдуми сьомого скликання.

Нагадаємо, що Сергій Шойгу обвинувачується у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру і міжнародного правопорядку, передбачених частиною ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258-5, ст. 436, ч. 1 і 2 ст. 437, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Станом на серпень 2016 року, коли Шойгу отримав підозру, його дії разом з іншими спільниками призвели до загибелі 2263 українських бійців, знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на загальну суму понад 1,3 трлн гривень (без урахування територіальних втрат).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram