ГоловнаСвіт

У Росії від ковіду помер засновник "Єралашу" Грачевський

Режисер захворів у грудні, однак 10 січня його стан погіршився і його перевели до реанімації.

У Росії від ковіду помер засновник "Єралашу" Грачевський
Борис Грачевський
Фото: eralash.ru

Художній керівник дитячого гумористичного журналу "Єралаш" Борис Грачевський, госпіталізований наприкінці грудня з коронавірусом, помер на 72-му році життя.

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на його дружину Катерину Білоцерковську.

28 грудня режисер повідомляв про свою госпіталізацію. До цього він проходив лікування вдома. 10 січня дружина Грачевського розповіла, що його перевели в реанімацію, однак лікарям вдалося стабілізувати стан.

14 січня з'явилася інформація про різке погіршення стану Грачевського. Лікарі прийняли рішення про повторне введення режисера в штучну кому і підключили його до апарата екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Однак врятувати життя медикам не вдалося, увечері того ж дня він помер.

Нагадаємо, Грачевський був одним з підписантів заяви російських діячів культури на підтримку дій Володимира Путіна в Україні та Криму.

У листопаді 2018 року йому відмовили у в'їзді в Грузію, куди він прямував на прем'єру фільму "Побачення з Росією". Причиною стало те, що Грачевський відвідував Абхазію і потрапив туди через кордон з РФ. Як відомо, громадянам РФ заборонено в'їзд до Грузії, якщо в їхніх закордонних паспортах є відмітки про відвідування Абхазії або Південної Осетії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram