ГоловнаСвіт

У Чехії оголосили про другу хвилю захворювання COVID-19

Якщо темпи поширення хвороби збережуться і владою не буде вжито заходів, то до кінця жовтня лікарні країни працюватимуть на межі.

У Чехії оголосили про другу хвилю захворювання COVID-19
Фото: ptel.cz

Уповноважений уряду Чехії з питань науки і досліджень Роман Примула повідомив про те, що в країну прийшла друга хвиля захворювання COVID-19.

Про це він заявив в ефірі чеського телебачення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо темпи поширення хвороби збережуться і владою не буде вжито заходів, то до кінця жовтня лікарні країни працюватимуть на межі.

"Зараз ми спостерігаємо більш високі темпи зростання кількості підтверджених випадків (коронавірусу-ред.), ніж під час першої хвилі", - сказав Примула.

Наразі в Чехії фіксується збільшення захворюваності на коронавірус. За даними на 12 вересня, в Чехії за добу заразилася рекордна кількість людей - 1541. Станом на сьогодні в Чехії виявлено понад 35,4 тис. випадків зараження коронавірусною інфекцією. Померли 453 людини, одужали понад 21,2 тис.

Нагадаємо, канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що в країні почалася друга хвиля коронавірусу. За останні дні в Австрії різко зросла захворюваність. 

Влада Вірменії оголосила карантин на всій території країни до 11 січня 2021 року.

Уряд Ізраїлю схвалив введення тритижневої ізоляції для стримування поширення коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram