ГоловнаСвіт

Роботи Boston Dynamics станцювали на бейсбольному стадіоні в Японії

Роботи мали підбадьорити гравців. 

Роботи Boston Dynamics станцювали на бейсбольному стадіоні в Японії
Фото: Скриншот видео

Роботи популярної американської інженерної компанії Boston Dynamics станцювали на порожніх трибунах бейсбольного стадіону в Японії.

Відео опубліковане в YouTube.

Відео вийшло моторошним, хоча роботи мали підбадьорити гравців. 

У якості черлідерів робопси Spot від Boston Dynamics і роботи Pepper від Softbank Robotics вийшли на трибуни стадіону Paypal Dome, щоб підтримати бейсбольну команду Hawks.

Ідея танцю роботів належить організаторам гри. Вони були переконані, що без фанатів гра не виглядатиме захопливою. 

Як відомо, через коронавірус у багатьох країнах світу змагання проходять із порожніми трибунами. 

Нагадаємо, Boston Dynamics відома своїми роботами, які постійно навчаються чогось нового. Якщо спочатку вони могли лише ходити і піднімати речі, то зараз двоногий людиноподібний робот Atlas навчився паркуру. Після падіння він встає на "лапи" і здатен рухатися далі. Компанія сподівається, що такі роботи допоможуть у порятунку людей, наприклад під час пожежі.

У лютому Boston Dynamics навчила своїх робособак SpotMini відчиняти двері. На YouTube компанії було опубліковано відео, на якому робособака хоче вийти з приміщення і впирається у двері. Тоді на допомогу їй приходить ще одна, зі спеціальною "рукою" на спині. Вона відчиняє двері, притримуючи їх, після чого роботи виходять.

У квітні минулого року упряжку робособак змусили тягти вантажівку.

У червні цього року в США надійшли в продаж робособаки Boston Dynamics. Модель Spot Explorer можна купити за $74,5 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram