ГоловнаСвіт

У США заарештували продавця респіраторів, який обкашляв співробітників ФБР і заявив, що у нього коронавірус

Чоловік продавав необхідні для боротьби з COVID-19 медикаменти з великою націнкою.

У США заарештували продавця респіраторів, який обкашляв співробітників ФБР і заявив, що у нього коронавірус
Фото: korrespondent

У США правоохоронці затримали продавця масок, який обкашляв співробітників ФБР і заявив, що хворий на COVID-19. У нього вилучили приблизно 192 000 респіраторних масок № 95 і великий запас інших дефіцитних медикаментів, які він продавав із великою націнкою, пише CNN.

43-річний Барух Фельдхейм був заарештований після того, як він нібито кашляв на агентів ФБР і сказав їм, що в нього є коронавірус. Пізніше з'ясувалося, що він дав неправдиві свідчення, оскільки хвороби в нього не виявили. У судових документах прокуратура стверджувала, що Фельдхайм продавав респіратори N95 лікарям і медсестрам за завищеними цінами, аж до 700% націнки.

Усі вилучені медикаменти роздали працівникам охорони здоров'я в Нью-Йорку і Нью-Джерсі. Департамент охорони здоров'я використовував свої повноваження відповідно до Закону про оборонну промисловість, щоби піти на цей крок.

Прокурори Міністерства юстиції в Ньюарку звинуватили Фельдхейма в нападі на федеральних чиновників і неправдивих свідченнях правоохоронним органам.

Згідно із судовими документами, Фельдхайм зберігав медикаменти в ремонтній майстерні в Ірвінгтоні, штат Нью-Джерсі, де містилося достатньо матеріалів для оснащення всієї лікарні. Про це повідомив лікар, який придбав маски у Фельдхайма.

Агенти ФБР повідомили, що конфіскували, крім респіраторів, майже 600 000 медичних рукавичок, 130 000 хірургічних і інших масок, халати, дезінфікуючі рушники, сажові фільтри і дезінфектори.

"Це найбільша неамериканська річ, про яку я можу думати прямо зараз, під час кризи, коли хто-небудь бере матеріали, які, як він знає, потрібні, на передовій і виводить їх із ланцюжка поставок, ховає їх і намагається продати їх з націнкою", – сказав головний федеральний прокурор Нью-Джерсі Крейг Карпеніто.

Нагадаємо, в Україні поліція відкрила орієнтовно 30 кримінальних проваджень за шахрайство при продажі засобів індивідуального захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram