ГоловнаСвіт

Меркель назвала коронавірус найбільшим викликом з часів Другої світової

Канцлерка закликала націю до дисципліни.

Меркель назвала коронавірус найбільшим викликом з часів Другої світової
Фото: EPA/UPG

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель звернулася до нації у зв'язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2.

У зверненні до нації Меркель заявила, що з часів Другої світової війни Німеччина не стикалася з подібними викликами, де багато що залежить від єдності і солідарності в суспільстві, передає DW.

Канцлерка зазначила, що уряд ФРН робить усе можливе, щоб пом'якшити економічні наслідки. Меркель назвала пріоритетом збереження робочих місць під час поширення захворювання.

Серед іншого, канцлерка не залишила поза увагою нові заходи, що істотно обмежують суспільне життя в країні. За словами Меркель, вони необхідні, щоб уповільнити поширення вірусу і тим самим виграти час - для розробки вакцини і, перш за все, для лікування хворих. Подальша ситуація залежатиме від дисципліни кожного, підкреслила голова уряду.

Канцлерка зазначила, що в Німеччині існує "чудова система охорони здоров'я, можливо, одна з кращих у світі". Вона подякувала медикам і персоналу лікарень, які "стоять на передовій лінії" в боротьбі з небезпечним збудником.

Голова уряду ФРН насварила тих, хто панічно скуповує в магазинах предмети першої необхідності у величезних кількостях. Країні не загрожує дефіцит продуктів харчування, запевнила Меркель. Вона закликала не вірити чуткам, пов'язаним із новим вірусом.

Коронавірус SARS-CoV-2, що спричиняє захворювання COVID-19, проник більш ніж у 170 країн і територій від початку спалаху в китайській провінції Хубей наприкінці 2019 року. У світі виявлено понад 208 тис. випадків зараження, понад 8 тис. людей померли, понад 82 тис. хворих одужали. Абсолютна більшість заражень і смертей припадає на Китай, за ним ідуть Італія й Іран.

У Німеччині зараження підтверджено більш ніж у 11 тис. чоловік, 27 померли. Голова Інституту імені Роберта Коха Лотар Вілер допустив, що пандемія може тривати близько двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram