ГоловнаСвіт

Прем'єр Британії вибачився за нове відтермінування Brexit

Якщо на дострокових виборах до влади прийде лейбористська опозиція, вихід з ЄС може бути знову відкладено.

Прем'єр Британії вибачився за нове відтермінування Brexit
Борис Джонсон
Фото: yahoo

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вибачився за нове відтермінування "Брекзиту". Про це він заявив в інтерв'ю британському телеканалу Sky News у неділю, 3 листопада.

Водночас Джонсон зазначив, що відтермінування "Брекзиту" болюче для нього не через порушення обіцянок чи через самолюбство, а через невпевненість для всієї країни.

Британський прем'єр висловив побоювання, що якщо на дострокових виборах 12 листопада до влади прийде лейбористська опозиція, то вихід Великобританії зі складу ЄС може бути знову відкладено.

Крім того, Джонсон розкритикував президента США Дональда Трампа, який в інтерв'ю британській радіостанції LBC назвав "у деякому сенсі" неможливим укладення договору про вільну торгівлю між США і Великобританією через нову угоду між Лондоном і Брюсселем про порядок "Брекзиту".

"Я не хочу очорняти президента, але в цьому випадку він робить очевидну помилку. Кожен, хто вивчить нашу угоду, побачить, що це чудовий договір", - сказав Джонсон.

Під час вступу на пост прем'єра у липні Борис Джонсон обіцяв за будь-яку ціну домогтися "Брекзиту" до 31 жовтня. Він навіть говорив, що радше "помре у канаві", ніж попросить про нове відтермінування. Узгоджений Джонсоном договір з Брюсселем про "Брекзит", однак, не отримав підтримки в британському парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram