ГоловнаСвіт

Туреччина повідомила про загибель свого солдата в Сирії

Раніше Анкара і курди обмінялися взаємними звинуваченнями в порушенні режиму припинення вогню.

Туреччина повідомила про загибель свого солдата в Сирії
Турецкие военные в Сирии
Фото: EPA\UPG

Міністерство оборони Туреччини заявило, що в неділю, 20 жовтня, біля міста Тель-Аб'яд загинув один турецький військовий і ще один отримав поранення. Анкара звинувачує в атаці курдські "Загони народної самооборони" (YPG), передає DW.

Водночас у Міноборони Туреччини зазначають, що "турецькі військові відбили наступ і залишаються прихильними режиму припинення вогню".

Перед цим Туреччина закликала США використовувати свій вплив, щоб вивести курдські формування з півночі Сирії.

Раніше Анкара і курдські загони обмінялися взаємними звинуваченнями в порушенні режиму припинення вогню.

Нагадаємо, Туреччина призупинила військову операцію в Сирії 17 жовтня після тривалих переговорів віцепрезидента США Майка Пенса з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

Планується, що перемир'я триватиме 120 годин, щоб дати можливість сирійським курдам безпечно відступити зі своїх позицій на відстань 32 кілометри від сирійсько-турецького кордону.

За словами міністра закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, в результаті відступу курдів повинна утворитися так звана "зона безпеки". Ця буферна зона перебуватиме під контролем турецьких збройних сил. Водночас глава турецького МЗС дав зрозуміти, що наразі мова йде тільки про призупинення операції, а не про повне припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram