ГоловнаСвіт

Прикордонний комітет Білорусі пояснив слова Лукашенка про "наглухо закритий" кордон з Україною

"Кордон закритий для незаконослухняних громадян і злочинних елементів".

Прикордонний комітет Білорусі пояснив слова Лукашенка про "наглухо закритий" кордон з Україною
Фото: gpk.gov.by

Пункти пропуску на кордоні України і Білорусі функціонують в повсякденному режимі, білоруські прикордонники вживають заходів щодо забезпечення необхідного рівня безпеки на цьому напрямку.

Про це заявив прессекретар Державного прикордонного комітету Білорусі Антон Бичковський, повідомляють білоруські та російські ЗМІ.

"Пункти пропуску функціонують в повсякденному режимі, громадяни можуть вільно перетинати кордон за документами, що дає право на виїзд за кордон. Кордон закритий для незаконослухняних громадян і злочинних елементів", - підкреслив представник прикордонного відомства.

Він запевнив, що обстановка на кордоні "повністю контролюється, забезпечуються всі параметри безпеки як на ділянці "зеленого кордону", так і безпосередньо в пунктах пропуску".

"Ми приділяємо найпильнішу увагу запобіганню фактів контрабанди зброї, боєприпасів і вибухових речовин, незаконному переміщенню наркотиків", - сказав Бичковський.

"Південному напрямку (кордон з Україною, - ред.) приділяється серйозна увага в плані забезпечення національної безпеки", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент країни Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь "наглухо закрила кордон з Україною" через потік зброї.

У кінці вересня 2018 року з боку Білорусі вже були схожі дії. Тоді Лукашенко теж заявляв про посилений потік переправлення зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram