ГоловнаСвіт

Глава РПЦ привітав Зеленського з перемогою на виборах

"Вам дано історичний шанс об'єднати націю і внести особистий внесок у вирішення економічних і соціальних проблем у країні".

Глава РПЦ привітав Зеленського з перемогою на виборах
Глава РПЦ
Фото: ipresss

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило (Гундяєв) привітав Володимира Зеленського з обранням на пост президента України.

Про це повідомляють на сайті РПЦ.

"Вам дано історичний шанс об'єднати націю і внести особистий внесок у вирішення економічних і соціальних проблем у країні, в подолання нинішніх конфліктів і розколів. Переконаний, що забезпечити ефективну роботу державної системи заради підвищення рівня життя людей можливо лише спільною працею всіх добромисних сил суспільства, за їх повноправної участі в загальнонаціональному діалозі", - йдеться в привітанні.

"Висловлюю щиру надію на завершення скорботного періоду утисків і дискримінації громадян України, які належать до Української Православної Церкви. Милостивий Бог так утвердить Вас у добрих справах і починаннях, подасть мудрість і зміцнить у майбутніх трудах на благо народу України", - підкреслив глава РПЦ.

Нагадаємо, наприкінці січня патріарх Кирило заявив, що надіється, що його колись іще впустять в Україну. Востаннє він був у Києві в липні 2013 року, коли президентом ще був Віктор Янукович.

21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. На ранок 23 квітня ЦВК опрацювала 99,87% електронних протоколів. Згідно з оперативними даними, опублікованими на сайті ЦВК, актора Володимира Зеленського підтримали 73,23% виборців (13,524 млн). За чинного президента Петра Порошенка проголосували 24,45% виборців (4,516 млн осіб).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram