ГоловнаСвіт

Солсбері назвали найкращим містом для життя в Британії

Головною перевагою міста став «дух колективізму, що відроджується», який проявився після отруєння Скрипалів.

Солсбері назвали найкращим містом для життя в Британії
Солсбери назвали лучшим городом для жизни в Британии
Фото: EPA\UPG

Газета Sunday Times визнала англійське місто Солсбері, що отримало сумну популярність після отруєння Сергія Скрипаля та його дочки в 2018 році, кращим місцем для життя у Великобританії.

Всього в рейтингу, складеному Sunday Times - 101 місто.

Вибір припав на Солсбері, в якому проживають 46 тисяч осіб, чеоез історичну спадщину і кращі школи. Серед переваг міста відзначені також близькість до морського узбережжя і Лондона, розвинена транспортна мережа і чисте повітря.

Однак остаточну роль зіграв «дух колективізму, що відроджується», який проявився після отруєння Скрипалів.

"Неважливо, з чим стикалося це прекрасне місто - від кельтів до вікінгів і недавніх отруєнь "Новичком" - воно вийшло переможцем. Воно залишається божественно привабливим, а собор є його серцем", - пише газета.

Видання пише, що в деяких частинах міста все ще триває прибирання, пов'язане з торішніми подіями, але "приходити в себе і ставати ще сильнішими - це вірна ознака особливого співтовариства, і одна з причин, чому ми вибрали Солсбері як найкраще місце для життя у Великій Британії в 2019 році".

Нагадаємо, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новичок" в березні 2018 року в Солсбері. Вони вижили і після курсу лікування були виписані з місцевої лікарні.

Від контакту з "Новичком" серйозно постраждали ще три людини - поліцейський Нік Бейлі, а також два жителі сусіднього з Солсбері містечка Еймсбері - Чарлі Роулі і його подруга Дон Стерджес, яка згодом померла.

Великобританія звинуватила Росію в організації замаху на Скрипалів. Російська влада послідовно відкидала ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram