ГоловнаСвіт

Росія заблокувала заяву Радбезу ООН щодо Лівії

Радбез вимагає від ЛНА припинити бойові дії

Росія заблокувала заяву Радбезу ООН щодо Лівії
Фото: http://un.mfa.gov.ua

Росія заблокувала заяву Ради безпеки ООН із закликом до всіх збройних сил, що виступають на стороні Лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара, зупинити наступ на Тріполі, повідомляє AFP з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Москва наполягала на тому, щоб заклик припинити бойові дії в офіційній заяві Радбезу був звернений до всіх збройних сил в Лівії, пояснив співрозмовник агентства. Однак відповідну зміну формулювання заяви не було підтримано в Радбезі.

За підсумками закритого засідання в ніч на 6 квітня Радбез ООН виступив із заявою для преси, в якій вимагав від ЛНА припинити бойові дії, повідомляє DW. Після цього Великобританія запропонувала 15 країнам - членам Радбезу ООН більш формальний текст заяви, який відмовилася підтримати Росія. Всі заяви Радбезу ООН повинні бути узгоджені одноголосно.

Росія є важливим прихильником генерала Хафтара, так само як Єгипет і Об'єднані Арабські Емірати.

У той же час негайного припинення наступу ЛНА на Тріполі зажадав Вашингтон.

Незважаючи на заклики миротворців ООН припинити насильство, зараз Лівія перебуває на межі громадянської війни. 4 квітня генерал Халіфа Хафтар почав "Операцію Тріполі" з метою захопити столицю країни. 7 квітня уряд Лівії почав контрнаступ під назвою "Гнів вулкана".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram