ГоловнаСвіт

Трамп-молодший висловився за звільнення Йованович

"Нам потрібно більше Річардів Гренеллів".

Трамп-молодший висловився за звільнення Йованович
Мари Йованович
Фото: РБК

Дональд Трамп-молодший, син президента США Дональда Трампа, закликав зняти посла США в Україні Марі Йованович із посади після її критичних зауважень на адресу адміністрації.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Нам потрібно більше Річардів Гренеллів (посол США в Німеччині, - ред.) і менше цих блазнів серед послів", - написав Трамп-молодший.

Свій твіт Трамп супроводив посиланням на статтю видання DailyWire під назвою "Заклики до заміни американського посла часів Обами в Україні посилюються". У статті йдеться про те, що скандал навколо посла США в Україні набрав обертів після того, як 22 березня телеканал Fox News оприлюднив лист колишнього конгресмена Піта Сешнса, відправлений у травні 2018 року держсекретареві Майку Помпео. У листі екс-конгресмен заявив, що Йованович в Україні критикує Трампа і його рішення, "презирливо ставиться" до адміністрації і заявляє про швидкий імпічмент.

Також видання стверджує, що Трамп понад рік намагається зняти Йованович з посади.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю американському HillTV заявив, що під час першої зустрічі з ним Йованович передала йому перелік людей, щодо яких не можна проводити розслідування. У Держдепартаменті назвали твердження Луценка "відвертою вигадкою".

У посольстві США заявили, що інформація про т.зв. "список недоторканних" не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію посла Йованович. Крім того, підкреслили в посольстві, звинувачення на адресу представників США є проявом корупції, а озвучування претензій у ЗМІ "не робить ці претензії правдивими".

Президент України, а також Міністерство закордонних справ висловили підтримку Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram