ГоловнаСвіт

Трамп і Меркель поспілкувалися про Україну і обговорили питання фінансування НАТО

"Розмова також стосувалася торгівлі, дискусій про "Брекзит" у Великобританії і майбутніх зустрічей".

Трамп і Меркель поспілкувалися про Україну і обговорили питання фінансування НАТО
Дональд Трамп и Ангела Меркель (архив)
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, протягом якої обговорили питання, що стосуються фінансування НАТО, України і торгівлі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві Білого дому наголошено, що розмова керівників двох країн "стосувалася торгівлі, дискусій про «Брекзит» у Великобританії та майбутніх зустрічей". Можновладний представник адміністрації Трампа також зазначив, що йшлося про фінансування НАТО.

Як відомо, Трамп уже давно критикує Німеччину й інших союзників НАТО за те, що вони, за його словами, не платять достатньо коштів для власної оборони і "стають фінансовим тягарем для США".

Представник уряду Німеччини Стефан Сейберт також зазначив, що в розмові йшлося про Україну, але не конкретизував, про що саме.

Нагадаємо, на початку березня Меркель відмовилася від пропозиції США відправити кораблі в Керченську протоку, щоб показати російському президенту Володимирові Путіну, що західні держави не відмовляться від свого доступу до цих вод.

Напередодні Німеччина запевнила Україну в готовності скерувати кораблі ВМС Бундесверу в Чорне море, щоб підтримувати Україну в питаннях деескалації та стримування збройної агресії РФ, а також домагатися звільнення українських військовополонених моряків.

Зазначимо, що країни НАТО досягли домовленості наближати свої оборонні витрати до 2% ВВП протягом 10 років. Трамп наполягає, щоб до 2024 року вони становили "не менш ніж 2%".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram