ГоловнаСвіт

Румунія готується перенести посольство з Тель-Авіва в Єрусалим

Президент країни назвав рішення уряду несвоєчасним.

Румунія готується перенести посольство з Тель-Авіва в Єрусалим
Румыния готовится перенести посольство из Тель-Авива в Иерусалим
Фото: EPA/UPG

Румунія проводить процедури, необхідні для перенесення свого посольства з Тель-Авіва в Єрусалим. Про це повідомили в прес-службі уряду Румунії за підсумками візиту прем'єр-міністра Віоріки Денчіле в США, повідомляє Укрінформ.

"Із задоволенням хочу повідомити, що за результатами детального аналізу і оцінки з боку всіх залучених в цей процес політичних гравців, Румунія переведе своє посольство з Тель-Авіва до Єрусалима", - заявила румунський прем'єр під час виступу на Конференції американо-ізраїльського комітету публічної політики.

Раніше президент Румунії Клаус Йоганніс назвав рішення уряду несвоєчасним.

Він також закликав правлячу в країні коаліцію на чолі з Соціал-демократичною партією утриматися від ухвалення такого рішення до підписання угоди про мир на Близькому Сході.

США перенесли посольство з Тель-Авіва до Єрусалима в травні 2018 року. Відкриття посольства супроводжувалося кривавими зіткненнями між палестинцями та ізраїльською армією в секторі Газа, під час яких загинули десятки людей, сотні були поранені.

У грудні 2018 року Австралія визнала Західний Єрусалим столицею Ізраїлю. Однак дату перенесення посольства наразі не назвали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram