ГоловнаСвіт

Латвія побудувала 93 кілометри огорожі на кордоні з Росією

Прикордонники вітають продовження будівництва вздовж усього кордону - це ще 100 км.

Латвія побудувала 93 кілометри огорожі на кордоні з Росією
Фото: LETA

Латвія завершила зведення 93-кілометрової ділянки огорожі з колючим дротом на кордоні з Росією. Про це повідомляє місцева редакція порталу Delfi.

Проект будівництва передбачає зведення паркану протяжністю 193,6 км та включає в себе, крім безпосередньо огорожі, будівництво дерев'яних пішохідних доріжок, патрульних будок і водопропускних труб. Висота огорожі становить 2,7 метра, загальна вартість будівництва - 21,168 млн євро.

На 31 грудня 2018 року було обладнано 207 км прикордонної смуги та побудовано 93 кілометри огорожі. Повністю облаштування прикордонної смуги планують завершити до 2020 року.

Прикордонники уточнили, що на ділянках, де вже було зведено паркан, значно знизилася кількість порушень. У зв'язку з цим було прийнято рішення побудувати ще 100 км загороджень, що вимагає додаткових 5,6 млн євро. Уряд поки що ці кошти не виділив.

Крім того, для боротьби з нелегальною міграцією планують також звести загородження завдовжки 135 км на кордоні з Білоруссю.

Раніше повідомляли, що захисну огорожу на кордоні з Росією також почала будувати Литва.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Росія побудувала 60-кілометровий паркан на кордоні окупованого Криму з материковою Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram