ГоловнаСвіт

У Росії закон про відповідальність за фейкові новини і неповагу до влади пройшов друге читання

Уникнути блокування можуть тільки ЗМІ, які отримали ліцензію Роскомнагляду.

У Росії закон про відповідальність за фейкові новини і неповагу до влади пройшов друге читання
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії прийняла в другому читанні законопроекти, що передбачають відповідальність за розміщення фейкових новин в інтернеті й образу влади. Про це пише російське видання "Дождь".

Перед другим читанням до законопроекту про фейкові новини прийняли поправки, які виводять з-під відповідальності традиційні медіа - ЗМІ, які отримали ліцензію Роскомнагляду. Такі видання отримають можливість видалити недостовірну інформацію і уникнути блокування.

Також Держдума прийняла поправки до законопроекту про неповагу до влади в інтернеті. Грошові стягнення пропонували підвищити в 20 разів - максимальний штраф для громадян становитиме 100 тисяч рублів.

Законопроекти пройшли перше читання наприкінці січня. Обидві ініціативи не підтримали Генпрокуратура, Роскомнагляд і Мін'юст.

Нагадаємо, Держдума Росії прийняла в третьому читанні закон, що забороняє військовослужбовцям розповідати в інтернеті та ЗМІ інформацію про себе і товаришів по службі, яка може розкрити їх відомчу приналежність. За закон "Про статус військовослужбовців" проголосували 408 депутатів, проти не виступив ніхто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram