ГоловнаСвіт

РФ включила Україну в трійку країн, які максимально шкодять їй

Проти російських товарів діють 159 обмежень у 62 країнах.

РФ включила Україну в трійку країн, які максимально шкодять їй
Фото: Comments.UA

62 країни ввели 159 обмежень (санкцій) проти російських товарів, унаслідок чого економіці Росії було завдано збитків на суму $6,3 млрд.

Про це йдеться в доповіді Мінекономрозвитку РФ, опублікованій на сайті відомства.

Лідерами за кількістю введених обмежень стали: Європейський Союз (25), на другому місці - Україна (22), далі йдуть Індія (16), Білорусь (13), Туреччина (12) і США (9). У топ-10 країн, які ввели обмежувальні заходи проти Росії, також увійшли Австралія, Таїланд, В'єтнам і Бразилія.

Однак за передбачуваними збитками економіці Росії розподіл країн вийшов іншим: на першому місці - ЄС ($2,4 млрд), на другому - США ($1,1 млрд), на третьому - Україна ($775 млн). За ними йдуть Туреччина ($713 млн), Індія ($377 млн), Іран ($320 млн) і Китай ($174 млн).

Найбільше постраждав російський металургійний сектор (близько $4 млрд), сільськогосподарська промисловість ($1,1 млрд) і хімічна промисловість (640 млн).

Підраховуючи свої збитки від санкцій, Росія ніяк не пов'язує його з власними руйнівними діями на міжнародній арені і, в першу чергу, стосовно України, де вона окупувала території, і на території якої веде військові дії, підтримуючи бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, напередодні Рада міністрів закордонних справ ЄС схвалила "азовський" пакет санкцій проти РФ за атаку на кораблі та захоплення українських моряків у районі Керченської протоки.

У грудні минулого року ЄС на півроку продовжив економічні санкції проти Росії. Обмеження стосуються фінансового, енергетичного й оборонного секторів, а також товарів подвійного призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram