ГоловнаСвіт

Обамі, Клінтон, телеканалу CNN і Білому дому надіслали бомби (оновлено)

Мер Нью-Йорка назвав відправлення посилок з бомбами спробою терактів.

Обамі, Клінтон, телеканалу CNN і Білому дому надіслали бомби (оновлено)
Фото: twitter.com/jimsciutto

Біля будинку колишнього президента США Білла Клінтона та його дружини, колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон знайшли робочий вибуховий пристрій, пише Assosiated Press.

Бомбу виявили вранці в середу в місті Чаппака, розташованому на північ від Нью-Йорка.

Слідчі вважають, що ця подія безпосередньо пов'язана з бомбою, знайденою біля будинку мільярдера Джорджа Сороса. Його маєток розташований у тому ж районі, але трохи північніше. Клінтони - високопоставлені представники Демократичної партії США, а Сорос - один з основних донорів цієї політичної сили.

Інформацію про бомбу журналісти отримали на умовах анонімності від представника влади. У поліції повідомили, що надають допомогу ФБР, Секретній службі та місцевій владі в "розслідуванні підозрілого пакета".

Водночас на сайті Секретної служби йдеться, що ще один підозрілий пакет було відправлено також колишньому президенту-демократу Бараку Обамі. Посилку перехопили у Вашингтоні, округ Колумбія.

Обидві посилки затримали на пошті перед відправленням за адресами.

Нагадаємо, що Гілларі Клінтон була суперником Джорджа Трампа на виборах президента США в 2016 році. Він постійно називав її "брехливою Гілларі" й обіцяв посадити.

Оновлення. Телеканал CNN повідомив, що ще один вибуховий пристрій доправили в багатофункціональний комплекс Тайм-Ворнер-Центр, де розташовано офіс каналу.

Ще один вибуховий пристрій, за даними CNN, відправили в Білий дім. Підозрілу посилку перехопили на військовій базі в окрузі Колумбія, де сортують пошту для адміністрації президента.

Оновлення 19:35. Пізніше з'ясувалося, що бомба, через яку евакуювали телеканал CNN, призначалася колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану. Він виступає на CNN в ролі політичного експерта.

У той ж час Секретна служба спростувала інформацію про бомбу, адресовану для Білого Дому.

При цьому стало відомо, що ще одна підозріла посилка від штату Флорида прийшла на адресу члена Палати представників Деббі Вассерман Шульц.

Оновлення 21:00. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що підозрілий пристрій відправили в його офіс в Манхеттені, повідомляє CNN.

За його словами, на цей час фахівці працюють над знайденим пристроєм. Він також зазначив, що не здивується, якщо і далі будуть знаходити підозрілі предмети.

Оновлення 21:13. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив, що ситуація з відправкою поштою посилок з вибуховими пристроями є тероризмом. Він зазначив, що ця загроза нейтралізована, повідомляє CNN.

"Те, що ми бачили сьогодні - це спроба тероризму, терористичного акту, спрямованого на те, щоб підірвати свободу преси та лідерів цієї країни за рахунок актів насильства", - сказав він на прес-конференції.

Він подякував співробітникам служби швидкого реагування за швидке врегулювання ситуації.

У той же час начальник поліції Нью-Йорка Джим О'Нейл заявив на прес-конференції, що під час обшуку центрального офісу телеканалу CNN в посилці, що надійшла раніше, було знайдено вибуховий пристрій, а також конверт з білим порошком.

"Ми таке бачили раніше. Ми бачили і гірше. Нас не залякати, і ми притягнемо до відповідальності цих правопорушників (що відправили посилку - ред.)", - цитує О'Нейла Інтерфакс-Україна.

Раніше видання NBC, посилаючись на високопоставленого чиновника правоохоронних органів, повідомило, що чотири вибухові пристрої, які були надіслані Гілларі і Біллу Клінтонам, Бараку Обамі, Джорджу Соросу і до редакції CNN, пов'язані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram