ГоловнаСвіт

Суд у США визнав китайським шпигуном колишнього співробітника ЦРУ

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Суд у США визнав китайським шпигуном колишнього співробітника ЦРУ
Фото: scsgroup-consult.com

Суд присяжних у США визнав екс-офіцера Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Кевіна Меллорі винним у шпигунстві на користь Китаю, йдеться у повідомленні Мін'юсту країни.

Чоловіка визнали винним у передаванні секретних документів китайській розвідці. Вирок 61-річному Меллорі винесуть у вересні. Екс-співробітнику ЦРУ загрожує довічне позбавлення волі.

За версією слідства, Меллорі кілька разів їздив у Шанхай і зустрічався там з представником китайської розвідки, відомим під ім'ям Майкл Янг. Янг нібито передав екс-співробітнику ЦРУ пристрій для зв'язку з ним, а Меллорі пообіцяв привезти йому кілька засекречених документів американської влади. Один з цих документів був класифікований як "цілком таємний", а ще два - "секретні".

В одному із файлів, які Меллорі збирався передати Янгу, була інформація про доповідачів американської розвідки в Китаї. За інформацією слідства, всього екс-агент ЦРУ передав Китаю чотири сторінки документів і отримав за це десятки тисяч доларів.

"Цей акт шпигунства - не одиничний випадок. Китайська народна республіка робить витончені і ретельно сплановані спроби вкрасти секрети нашої нації", - заявив заступник генпрокурора США Джон Демерс.

Під час своєї кар'єри в розвідці Меллорі працював у ЦРУ і розвідувальному управлінні Пентагону. До 2012 року у нього був доступ до секретної інформації.

Нагадаємо, вчора СБУ затримала жителя Маріуполя - шпигуна "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram