ГоловнаСвіт

Перед посольством РФ у Гаазі встановили 298 порожніх крісел на пам'ять про загиблих пасажирів МН17

Родичі жертв також звернулися до Путіна.

Перед російським посольством у Гаазі 8 червня пройшов "мовчазний протест" на пам'ять про загиблих під час катастрофи Боїнга-777, збитого над Донбасом 17 липня 2014 року. Про це повідомляє "Новая газета".

Фото: EPAUPG

Сім'ї загиблих встановили 298 порожніх крісел у парку навпроти посольства Росії. Родичі жертв звернулися до президента Росії Володимира Путіна, уряду і всіх росіян. У зверненні сказано, що 12 червня в Росії відзначається день незалежності, але, на думку авторів звернення, їй нема чого святкувати, оскільки влада країни не дотримується загальноприйнятих цінностей.

"298 осіб, 80 з них - діти нічого не святкуватимуть сьогодні. Їхні місця залишаються порожніми. Ті, хто, запечатав їхню долю, мовчать і відводять погляд", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, Нідерланди виключили відповідальність України за катастрофу MH17. Раніше Об'єднана слідча група, що займається розслідуванням авіакатастрофи, в яку входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, 24 травня представила доповідь з попередніми результатами розслідування. У ній ідеться, що лайнер був збитий з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітній ракетній бригаді Збройних сил Росії, що базується в Курській області. Слідчі дійшли висновку, що ЗРК доставили на територію "ДНР" з Росії.

Після цієї доповіді кабмін Нідерландів заявив, що вважатиме Росію відповідальною за катастрофу літака. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram