ГоловнаПолітика

Голодування оголосив ув'язнений у Росії українець Клих

Ще 15 квітня Клих заявив, що відмовляється від їжі і вимагає переведення з Верхньоуральської колонії.

Голодування оголосив ув'язнений у Росії українець Клих
Фото: фейсбук/Tatiana Shchur

Засуджений у РФ до 20 років колонії суворого режиму Станіслав Клих оголосив голодування.

Про це повідомила представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (Україна - Росія - ОБСЄ), уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Мама Стаса Клиха сказала, що вчора спілкувалася з його адвокатом і син заявив, що теж оголошує голодування", - написала вона в фейсбуці.

У середині травня Геращенко повідомляла, що здоров'я політв'язня Клиха помітно погіршилось.

15 квітня Клих заявив, що відмовляється від їжі і вимагає переведення з Верхньоуральської колонії через погані умови утримання.

Нагадаємо, напередодні кримський активіст Олександр Кольченко, незаконно засуджений в РФ, припинив голодування солідарності з Олегом Сенцовим через різке погіршення стану здоров'я.

14 травня незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір продовжувати голодувати до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

24 травня голодування оголосив ув'язнений в Росії український військовослужбовець Олександр Шумков.

Продовжує голодування, оголошене 19 березня, і засуджений в Криму проукраїнський активіст Володимир Балух, якого 4 серпня 2017 року суд в Криму засудив до 3 років 7 місяців колонії загального режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram