ГоловнаПолітика

Голова Євроради закликав лідерів G7 виступити на захист Сенцова

"Наша солідарність може врятувати його життя", - заявив Дональд Туск.

Голова Євроради закликав лідерів G7 виступити на захист Сенцова
Олег Сенцов
Фото: humanrights.org.ua

Голова Європейської ради Дональд Туск закликав лідерів "Великої сімки" виступити на захист українського режисера Олега Сенцова, що відбуває ув'язнення в Росії.

"Я хочу звернутися з важливим закликом щодо українського кінематографіста Олега Сенцова, який брав участь в протестах Євромайдану в Києві і виступав проти анексії Криму Росією. Зараз він відбуває двадцятирічний термін в таборі суворого режиму в Сибіру після політичного судового процесу в Росії, в результаті якого його звинуватили в тероризмі", - сказав Туск в п'ятницю журналістам в Квебеку, повідомляє "Інтерфакс".

"Сьогодні настав 24-й день його безстрокового голодування, яке він планує продовжувати, якщо його вимогу, тобто звільнення 64 українських політичних в'язнів, не буде виконано. Ось чому я прошу лідерів "великої сімки" надати підтримку Олегу Сенцову. Наша солідарність може врятувати його життя", - заявив голова Євроради.

Нагадаємо, кілька днів тому Сенцов, який оголосив 14 травня голодування, написав листа лідерам країн "Великої сімки". "З приводу ситуації з українськими політв'язнями, я сподіваюся, що ви щось зможете зробити для вирішення їхніх доль, і не будете зосереджуватися на одній особистості, наприклад, мені. А допоможете багатьом", - зазначив він.

У п'ятницю в місті Ла Мальбе (провінція Квебек, Канада) відкривається саміт G7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram