ГоловнаПолітика

Порошенко: "Північного потоку-2" не буде

"Упевнений, що спільними зусиллями ми зможемо його зупинити".

Порошенко: "Північного потоку-2" не буде
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що російський газопровід "Північний потік-2" не буде збудовано.

"Я вважаю, що "Північний потік-2" вплине на українську економіку не сильно. Тому що його не буде. Упевнений, що спільними зусиллями ми зможемо його зупинити", - сказав він на зустрічі зі студентами юридичного факультету Київського національного університету ім. Шевченка, відповідаючи на їхні запитання.

"Найкращі юристи, які представляють Україну, зараз арештували активи ["Газпрому"] в Британії, в Нідерландах, в США - найближчим часом, у Швейцарії", - сказав він.

Нагадаємо, 5 червня "Нафтогаз" повідомив, що голландський суд задовольнив його клопотання про арешт частки "Газпрому" в його голландських дочірніх компаніях і їх заборгованості. Клопотання було подано для забезпечення права "Нафтогазу" на отримання 2,6 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу, прийнятого в лютому 2018 року. При цьому шість із семи дочірніх компаній "Газпрому" в Нідерландах відмовилися співпрацювати із судовими виконавцями.

"Нафтогаз" також повідомляв, що ініціював арешт активів в інших юрисдикціях, включаючи частки "Газпрому" в Nord Stream і Nord Stream 2 ("Північний потік" і "Північний потік-2"). Швейцарський суд задовольнив клопотання "Нафтогазу", судові виконавці проводять дії, щоб заморозити ці та інші активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram