ГоловнаСвіт

Держборг США перевищив $21 трлн

За час президентства Трампа борги зросли на трильйон.

Держборг США перевищив $21 трлн
Фото: wall.alphacoders.com

Розмір національного боргу США вперше в історії перевищив $21 трлн, пише РБК з посиланням на дані Мінфіну США.

До 15 березня 2018 року держборг США становив приблизно $21,031 трлн. На момент інавгурації Дональда Трампа, 20 січня 2017 року, сума боргу дорівнювала $19,947 трлн. Тож трохи більше ніж за рік вона збільшилася на понад $1 трлн.

З поточної суми $5,674 трлн - це внутрішньодержавний борг США. Більшу частину заборгованості - $15,365 трлн - становлять борги перед приватними юридичними і фізичними особами.

У лютому 2018 року Трамп і члени Конгресу США домовилися про тимчасове збільшення ліміту державної заборгованості. Для цього Білому дому довелося звернутися до лідерів демократів у Конгресі. Переговори проходили на тлі загрози нового призупинення роботи держустанов у країні через відсутність затвердженого бюджету. До цього через розбіжності Білого дому і конгресменів з приводу бюджету робота держустанов в країні була перервана з 20 по 22 січня і завершити це допомогла тільки тимчасова угода.

Відповідно до лютневого рішення, граничний розмір держборгу підвищується на термін до 1 березня 2019 року і дозволяє необмежені федеральні позики. При цьому перед приходом до влади Трамп обіцяв протягом восьми років (два президентські терміни) повністю ліквідувати держборг США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram