ГоловнаСвіт

У Німеччині знову з'явилася контррозвідка через "зростаючу активність російських спецслужб"

Крім Росії, контррозвідка планує також сконцентруватися на Китаї, Ірані та Північній Кореї.

У Німеччині знову з'явилася контррозвідка через "зростаючу активність російських спецслужб"
Фото: kontinentusa.com

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) створила відділ для стеження за іноземними спецслужбами, повідомляє DW.

Однією з основних причин створення нового відділу стала "зростаюча активність російських спецслужб", зазначає Der Spiegel. Зокрема, випадок з отруєнням в Великобританії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля дозволяє зрозуміти, чому Берлін має намір відновити контррозвідувальну діяльність, яку BND припинила після закінчення холодної війни, передбачає журнал.

Іншою причиною появи контррозвідки стала інтенсивна діяльність російських і китайських спецслужб на території Німеччини, яку органи безпеки ФРН спостерігають вже протягом тривалого періоду часу.

За інформацією видання, нове відділення налічує поки що "лише невелике число" співробітників, але в майбутньому їх кількість повинна перевищити 50 осіб.

Крім Росії і Китаю, контррозвідка планує також сконцентруватися на Ірані і Північній Кореї.

Відновлення контррозвідувальної діяльності стало приводом для жвавої дискусії. Справа в тому, що контррозвідка перебуває в компетенції як Федерального відомства Німеччини з охорони конституції (BfV), так і Служби військової розвідки (MAD), але нове відділення BND тісно пов'язане тільки з BfV.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram