ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія наказала своїм громадянам покинути Ліван

Відносини між країнами загострилися через підтримуваного Саудівською Аравією прем'єра Лівану Саада Харірі.

Саудівська Аравія наказала своїм громадянам покинути Ліван
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Влада Саудівської Аравії закликала всіх своїх громадян, які перебувають в Лівані, негайно покинути цю країну, а іншим саудівцям не їздити в Ліван.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Відносини між обома країнами загострилися після того, як в суботу підтримуваний Саудівською Аравією прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі оголосив, що йде у відставку, оскільки, за його словами, побоюється за своє життя.

Невдовзі після цього Саудівська Аравія звинуватила ліванський рух "Хезболла" в тому, що його бойовики запустили ракету по Саудівській Аравії з території Ємену.

Багато політичних партій Лівану закликають Саада Харірі повернутися на свій пост. Вони також підозрюють, що саме саудівська влада змусила його оголосити про свою відставку.

Сам Харірі не зробив жодних додаткових заяв, але його канцелярія повідомляє, що він зустрічається з іноземними дипломатами в саудівській столиці Ер-Ріяді.

Тим часом президент Франції Еммануель Макрон, який зараз відвідує країни Близького Сходу, несподівано заявив, що прибуде в Саудівську Аравію.

За його словами, він обговорить ситуацію в Лівані та Ємені з кронпринцом Мухаммедом бін Салманом, додавши, що вже провів неформальну бесіду з Саадом Харірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram