ГоловнаСвіт

У Казахстані заблокували низку сайтів російських книжкових інтернет-магазинів

На ресурсах виявили книги з екстремістським змістом.

У Казахстані заблокували низку сайтів російських книжкових інтернет-магазинів

У Казахстані обмежили доступ до низки російських інтернет-ресурсів у зв'язку з розміщенням на них книг з екстремістським змістом.

Про це повідомила прес-служба міністерства інформації та комунікацій Казахстану, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, обмежено доступ користувачів до інтернет-ресурсів https://eksmo.ru/, https://www.ozon.ru, https://book24.ru та https://www.labirint.ru".

У прес-службі пояснили, що на сайті eksmo.ru розміщена книга "Ісламська Акіда", яка ще у 2013 році визнана казахстанськими судами екстремістською і була заборонена до ввезення, видання та розповсюдження на території республіки.

У липні 2009 року була визнана екстремістською і забороненою до ввезення, видання та розповсюдження на території Казахстану книга "Аль-Фауаїд" (книга Користі) автора Шамсудін абу Абдулла Мухаммад ібн Кайім аль-Джаузія. Ця книга була розміщена на інтернет-ресурсах eksmo.ru, ozon.ru, book24.ru і labirint.ru.

Крім того, за рішенням суду 2013 року визнана екстремістською і забороненою до ввезення, видання та розповсюдження на території республіки книга під назвою "Удар руських богів" автора Істархова.

"Вищевказаний матеріал був розміщений на інтернет-ресурсі pikabu.ru", - йдеться в повідомленні.

Також визнана екстремістською і забороненою до ввезення, видання та розповсюдження на території Казахстану книга "Як зробити простий мобільний детонатор?", яка розміщена на інтернет-ресурсі www.ficbook.net.

Зараз міністерство інформації та комунікацій Казахстану веде листування з адміністраціями цих сайтів.

"У разі вилучення перерахованих вище незаконних матеріалів доступ до інтернет-ресурсів на території Республіки Казахстан буде відновлено", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв доручив своїй адміністрації підготувати документи для переведення казахської мови на латинський алфавіт з кирилиці, що символічно віддалить центральноазіатську країну від Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram