ГоловнаСвіт

У Роскомнагляді хочуть заборонити біометричну ідентифікацію підлітків у смартфонах

У РФ вважають, що "необхідно забезпечити інформовану згоду на таку ідентифікацію".

У Роскомнагляді хочуть заборонити біометричну ідентифікацію підлітків у смартфонах
Александр Жаров
Фото: The Insider

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що в Росії необхідно заборонити біометричну ідентифікацію неповнолітніх під час використання ними гаджетів.

Про це повідомляє "Интерфакс"

За його словами, зараз багато виробників використовують нові способи ідентифікації користувачів, у тому числі сканування відбитків пальців і сітківки ока.

"Зрозуміло, необхідно забезпечити інформовану згоду на таку ідентифікацію і повністю виключити біометричну ідентифікацію дітей і підлітків до досягнення ними дієздатного віку", - сказав він.

Голова Роскомнагляду додав, що необхідно забезпечити баланс прав громадян й інтересів бізнес-спільноти.

Сьогодні в багатьох смартфонах використовується технологія ідентифікації користувачів за відбитком пальців. Цього року великі виробники випустили моделі, які підтримують функцію розблокування смартфона шляхом розпізнавання обличчя.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня президент РФ Володимир Путін на засіданні Ради з прав людини заявив, що по всій країні "збирається біологічний матеріал". Він підкреслив, це роблять "цілеспрямовано і професійно", оскільки Росія - об'єкт "дуже великого інтересу". Пізніше в Пентагоні визнали, що зацікавлені в біоматеріалі з Росії, оскільки у США вивчають опорно-руховий апарат для виявлення "різних біомаркерів, пов'язаних з травмами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram