ГоловнаСвіт

Екс-міністра Ізраїлю засудили до 15 міс. в'язниці за порушення суспільної довіри

Стас Місежніков уклав угоду з прокуратурою

Екс-міністра Ізраїлю засудили до 15 міс. в'язниці за порушення суспільної довіри

Колишній міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков уклав угоду з прокуратурою, визнавши себе винним у шахрайстві та порушенні суспільної довіри.

Про це повідомляють "Новости Израиля".

За умовами угоди, Місежніков відправиться за ґрати на 15 місяців і виплатить 70 тис. шекелів штрафу.

Зазначають, що екс-міністр домовився з обвинуваченням до офіційного оголошення обвинувального висновку і початку відкритих судових слухань. На початку жовтня ЗМІ повідомили, що Місежнікова звинуватять в отриманні хабарів і відмиванні грошей. Незабаром стало відомо, що адвокати колишнього міністра домовляються з прокуратурою про угоду.

В обмін на зізнання в порушенні суспільної довіри і шахрайстві з Місежнікова було знято звинувачення в отриманні хабарів. Зазначають, що хабарем поліція визнала наймання коханки міністра Юлії Рот в обмін на державне фінансування студентського фестивалю в Ейлаті - організатори фестивалю отримали з бюджету 1 млн шекелів.

Це вже друга угода з правосуддям, укладена фігурантом "справи НДІ". Раніше свою провину визнав скарбник регіональної ради Мате Біньямін, засуджений у підсумку до шести місяців громадських робіт.

Генсек партії НДІ Фаїна Кіршенбаум скористалася правом мовчати і піти на суд. Звинувачення їй висунули цього літа.

Нагадаємо, в серпні ізраїльська поліція запідозрила прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньягу в хабарництві, шахрайстві і зловживанні довірою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram