ГоловнаСвіт

Литва припинила мовлення російського телеканалу ТВЦi за підбурювання до війни

Російський телеканал порушення не визнав.

Литва припинила мовлення російського телеканалу ТВЦi за підбурювання до війни
Фото: rus.tvnet.lv

Литва за підбурювання до війни і розпалювання ненависті на півроку припинила ретрансляцію російського телеканалу "ТВЦi Литва", що належить російській державній телекомпанії "ТВ Центр".

Про це повідомляє портал Delfi. "Литовська комісія з радіо і ТБ (ЛКРТБ) прийняла рішення зупинити ретрансляцію два тижні тому, констатувавши, що порушення на цьому телеканалі повторюються, а застосовані раніше санкції не дали результатів. Це рішення комісії санкціонував Вільнюський окружний адміністративний суд", - йдеться в повідомленні.

Увагу комісії привернули коментарі, зроблені в програмі "Право знать" 10 червня депутатом Держдуми Росії Володимиром Жириновським, які, як встановила комісія, підбурювали до війни, розпалювали ненависть і нетерпимість між народами. Жириновський говорив про окупацію України і Придністров'я. Представники телеканалу, які надіслали письмові роз'яснення та брали участь у засіданні комісії, порушення не визнали.

Литва за порушення почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, після анексії Криму і початку війни на Донбасі.

Ретрансляцію ТВЦi цього року вже зупиняли на місяць - у квітні ЛКРТБ встановила, що в програмі "В центре событий с Анной Прохоровой" про події 13 січня 1991 року в Литві була подана наклепницька інформація про країну.

Нагадаємо, торік у Литві мовлення російського телеканалу "РТР Планета" також припинили через слова Жириновського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram