ГоловнаСвіт

Лідер ІДІЛ Аль-Багдаді подав голос після 11 місяців мовчання, - розвідка США

Поки що немає офіційних підтверджень, що аудіозапис з голосом Аль-Багдаді справжній.

Лідер ІДІЛ Аль-Багдаді подав голос після 11 місяців мовчання, - розвідка США
Абу Бакр аль-Багдади
Фото: EPA/UPG

Голос лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу Бакра Аль-Багдаді з'явився на аудіозапису вперше після 11 місяців мовчання.

Як повідомляє телеканал CNN із посиланням на представника офісу Директора національної розвідки США, у них немає причин сумніватися в автентичності голосу на запису, який раніше опублікувало пов'язане з ІДІЛ інформаційне агентство.

Зараз відомство вивчає запис. "І хоча ми не маємо причин сумніватися в його автентичності, у нас на цей момент немає підтвердження", - заявили у відомстві.

Раніше офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Наверт заявила, що відомство не має підтверджень того, що аудіозапис із голосом Аль-Багдаді справжній. "По-перше, ми, звичайно ж, знаємо про опублікований запис, на якому, ймовірно, звучить голос Аль-Багдаді. Ми перевіримо його", - сказала вона.

Раніше пов'язане з ІДІЛ інформаційне агентство опублікувало запис з голосом Аль-Багдаді. У ньому згадувалися погрози КНДР Японії і США, а також переговори про зони деескалації в Сирії. Це свідчить про те, що запис зроблено недавно.

Нагадаємо, що в червні про смерть лідера ІДІЛ повідомило Міноборони РФ. У міністерстві сказали, що Аль-Багдаді вбили під час російського авіаудару по Сирії.

Влада Іраку і курдське ополчення не підтвердили інформації про смерть Аль-Багдаді. Міноборони США заявило, що не має інформації про смерть лідера ІДІЛ. У липні в Іраку заявили, що Аль-Багдаді безумовно живий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram